2011. február 19., szombat

Blue Thunder - 7

Az utolsó simítások is elkészültek, kis szemét, még kis koszolás a téglafalon, kilincs az ajtóra stb.2011. február 18., péntek

Blue Thunder - 6

Elkészültem az alappal.
A lehető legegyszerűbb módszereket használtam, az ajtó és a felső tábla balsafa, a tábla tartója Evergreen, a feliratok nyomtatottak. A rács az ablakon szúnyogháló. A felső táblára maszkolót csináltam a felirat festéséhez. A fa vasútmodell kiegészítő, a fotókon talán nem látszik, de az ágait és a törzset is meghajlítottam, hogy imitáljam a helikopter keltette légörvény hatását.


2011. február 10., csütörtök

Blue Thunder - 5

Készül a háttér a Kék Villámhoz. A helyszín az Amos's Barbecue (Amos's BBQ), a filmben e mögé az épület mögé bújik a Kék Villám az F-16-os hőkövető rakétája elől. A filmben szerencsére elég jól látszanak a részletek.
Kicsit lepusztult, ez kell nekem :)
Remek háttér lesz, teljesen különböző színű, nagy kontraszt lesz a Kék Villám és a háttér közt.

Az épületből egy 25 cm-es darabot készítek el, ennyi elég lesz háttérnek. A szerkezete kész, sztirollapokból készült. A téglamintát a spéci szikéből készült karcolószerszámommal vágtam bele. Az épület tetején lesz még egy nagyméretű hirdetőtábla és egy kémény. Az épület előtt járda egy fával és lámpaoszloppal. Az épületen is nagyméretű hirdetések lesznek.

2011. február 5., szombat

Blue Thunder - 4

Elkészült:

Blue Thunder - 3

Kezd helikopter formája lenni:

2011. február 4., péntek

Blue Thunder - 2

Felfújtam az alsó, majdnem fekete színt, és a matricázás is kész.

2011. február 1., kedd

Blue Thunder - 1

A 2009-es év végének újdonsága volt az Aoshima 1:48-as Blue Thunder (Kék villám) makettje. Az 1983-as film gyerekkorom egyik meghatározó filmje volt, amolyan repülő Knight Rider. A filmben bemutatott akkor még futurisztikusnak tűnő megoldások (sisakkal együtt mozgó gépácsú, nagyfelbontású hőképes kamera, puskamikrofon stb.) mára már mindennapos részét képezik a hadi, és részben a polgári technikának is.
Ha a makettet egy szóval kellene jellemezni, akkor a fenomenális és az elképesztő között választanék valószínűleg.
Az öntőcsonkok a ragasztási felületekre kerültek, minden tökéletesen illik a helyére, ragasztó nélkül is össze lehet rakni. Rengeteg olyan ötletet láttam, ami az építést könnyíti, pl. a nagyméretű kabin aljának és hátfalának hihetetlen pontos, összepattanós illesztése, ahol a ragasztó tényleg dísz. Szerintem új mérce a makettek minőségében, még nem láttam ilyet.
Alapfestés és Color Modulation kész. A fotón kékebb és világosabb, mint a valóságban, a fekete háttér kiemeli.